Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-04@05:10:54 GMT

۷ علت اسهال در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۴۵۳۴۳

۷ علت اسهال در کودکان

کودکان معمولا مدفوع شل را تجربه می‌کنند که اسهال نیست. در صورتیکه اگر کودک بیش از معمول همیشه دفع مدفوع داشته باشد و موفوع آن آبکی باشد احتمال ابتلا به اسهال زیاد است.به گزارش بلاغ، اسهال می‌تواند باعث کاهش آب بدن کودک شده وی را روانه بیمارستان کند. به نقل از بیتوته بنابراین اولین اقدام باید دادن مایعات کافی به کودک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود آنکه اسهال اگر به درستی درمان شود به ندرت یک بیماری جدی محسوب می‌شود، همزمانی آن با استفراغ ممکن است اوضاع را خرابتر کند.

 


اسهال چیست؟


کودکان معمولا مدفوع شل را تجربه می‌کنند که اسهال نیست. در صورتیکه اگر کودک بیش از معمول همیشه دفع مدفوع داشته باشد و موفوع آن آبکی باشد احتمال ابتلا به اسهال زیاد است. اگر کودک شما دفع مدفوع شل داشته باشد او دارای اسهال ملایم است. درحالیکه این مدفوع در چندبار در روز باشد اسهال شدید میشود. چه اسهال شدید باشد و چه ملایم، اسهال در کودکان هشداری است برای مراقبت بیشتر مادر. اسهال به تنهایی نگران کننده نیست مگر اینکه باعث دهیدراته شدن بدن کودک شود. در حقیقت هیدراسیون عارضه اصلی اسهال است. اگر کودک شما فعال است و مدام دور خانه می‌چرخد و آب می‌خورد کمتر نگران خواهید بود. اسهال معمولا در چند روز اولیه بهبود یافته و همه چیز مانند سابق میشود.

علائم اسهال:


شل شدن مدفوع
کم شدن اشتها
تب و بی حالی
استفراغ
کم آبی بدن

دلایل ابتلا:


در ۹۰ درصد موارد اسهال از طریق ویروس و باکتری‌های موجود در محیط اتفاق می‌افتد. پس رعایت بهداشت فردی که مهمترین آن شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و یا مایع دستشویی است. انگل‌ها و ویروس‌های موجود بر روی پوست میوه‌های نشسته و محیط اطراف و آب‌های کثیف بزرگترین عامل ابتلا به شمار می‌رود. دوری ازآفتاب یعنی تا حد امکان از آفتاب دوری کنید. زمانی که علائم اولیه اسهال را در خود مشاهده کردید دفعات مصرف آب را بالا ببرید چرا که بدن به دلیل از دست دادن آب در این دوره دچار اختلالات کلیوی و.. می‌شود.

دلایل زیادی برای بروز اسهال در کودکان وجود دارد. فرشته کوچولوی شما ممکنه عفونت باکتریایی یا ویروسی داشته باشد یا گاهی عدم تحمل غذایی، انگل گوارشی و یا مصرف آنتی بیوتیک.


علل اسهال در کودکان


۱-عفونت ویروسی


ویروس‌های زیادی باعث اسهال میشوند؛ که رایج‌ترین این ویروس‌ها در کودکان شامل رتروویروس، آدنوویروس و کالیسیروس است. در حالیکه، کودک شما در کنار اسهال آبکی دارای علائمی مانند درد شکمی، تب، حالت تهوع، لرز و درد در ماهیچه‌ها دارد.

۲-عفونت باکتریایی


باکتری‌هایی مانند اشرشیا، کمپیلوباکتر، سالمونلا، شیگلا و استافیلوکوس مسئول این نوع اسهال هستند. علائم این نوع ویروس اسهال شدید، درد شکمی شدید، تب و خون در مدفوع است.

۳- انگل


مطمعن شوید که کودکتان دست هایش را با آب و صابون قبل از غذا خوردن میشورد. دستان کثیف باعث انتقال انگل میشود که آن باعث اسهال، تهوع، نفخ، مدفوع چرب و کرامپ شکمی میشود.

 

۴-عفونت گوش


عفونت گوش چه ویروسی چه باکتریایی باعث اسهال میشود. در حالیکه عفونت گوش مانند استفراغ، تهوع و کاهش اشتها میشود.

۵-آنتی بیوتیک


آنتی بیوتیک با از بین بردن باکتری‌های داخل روده باعث اسهال کودکان میشود.

۶- نوشیدنی‌های شیرین شده


این نوشیدنی‌ها حاوی مقدار زیادی فروکتوز و سوربیتول هستند که باعث اسهال کودکان میشود.

۷-آلرژی غذایی


آلرژی غذایی نیز باعث اسهال میشود که همراه با درد شکمی، باد و نفخ شکم است؛ که علائم معمولا نیم تا یکساعت تا دو ساعت بعد از غذا خوردن اتفاق می‌افتد.


چگونه می‌توان اسهال را درمان کرد؟


اسهال می‌تواند باعث کاهش آب بدن کودک شده وی را روانه بیمارستان کند. بنابراین اولین اقدام باید دادن مایعات کافی به کودک باشد. با وجود آنکه اسهال اگر به درستی درمان شود به ندرت یک بیماری جدی محسوب می‌شود، همزمانی آن با استفراغ ممکن است اوضاع را خرابتر کند. برای اسهال شیرخواران، بهترین راه این است که تغذیه وی را با شیر خشک یا شیر مادر ادامه دهید. اگر کودک نمی‌تواند شیر را در دستگاه گوارش نگه دارد با پزشک او تماس بگیرید. پزشک ممکن است محلول الکترولیت مخصوص کودکان (مثل ORS) تجویز کند که بصورت پودر یا محلول در داروخانه‌ها موجودند و ممکن است با طعم‌های مختلف با بازار عرضه شوند. اکثر کودکان براحتی آن‌ها را می‌نوشند و تحمل گوارشی این قبیل محلول‌ها معمولا بهتر از شیر مادر یا شیر خشک است.

از مصرف مایعات شیرین مانند آب قند و آب میوه رقیق نشده بپرهیزید؛ نوشیدنی‌هایی که حاوی قند فراوانند موجب جذب مایع به داخل روده‌ها و تشدید اسهال می‌شوند. از مصرف خود سرانه و بدون تجویز دارو‌های ضد اسهال نیز اجتناب کنید.

اگر مصرف مواد غذایی جامد را قبل از ابتلا به اسهال شروع کرده اید می‌توانید آن را ادامه دهید. مصرف هر نوع مواد غذایی متشکل از کربو هیدرات‌های مرکب نظیر برنج، گندم، سیب زمینی، نان و غلات کودکان و هم چنین مصرف گوشت بدون چربی، ماست، میوه جات و سبزیجات بی ضرر است. (اگر کودک موقتا میل به خوردن ندارد، تا وقتی آب بدن او کم نشده است نگران نباشید؛ اشتها ظرف یک یا دو روز باز خواهد گشت).

مطالعات نشان داده اند که کشت‌های باکتریائی زنده که در ماست وجود دارد یکی از راه‌های بی خطر و مؤثر کاهش شدت و مدت اسهال است. این یکی از راه‌های ساده درمان اسهال است بخصوص اگر کودک شما از طعم ماست لذت می‌برد.

اگر کودک در هر نوبت اسهال احساس ناراحتی می‌کند او را در آغوش بگیرد و سعی کنید او را آرام سازید. پس از هر بار اسهال او را خشک کنید و به آرامی از کرم‌های مخصوص یا اکسید دو زینک استفاده کنید زیرا اسهال شل و آبکی پوست را تحریک می‌کنند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۵۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان بعدازظهر سه‌شنبه با حضور مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی در بخش شعر و محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری در بخش داستان در کتابخانه مرکزی همدان برگزار شد.

عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در آیین افتتاحیه این کارگاه‌ها در حضور خیل کودکان و نوجوانان علاقمند به ادبیات اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی در کنار رسالت ترویج کتابخوانی، محافل ادبی و قرآنی را به منظور برقراری ارتباط کودکان و نوجوانان با ادبیات و نویسندگان راه اندازی کردند.

وی با بیان اینکه این محافل با حضور پیشکسوتان ادبی کشور برگزار می‌شود افزود: کار برای کودکان و نوجوانان باید ظرافت و دقت خاصی داشته باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه در حوزه ادبیات کودک، ترجمه برای کودکان، نویسندگی برای کودکان و محتواسازی برای این سنین یک ضرورت است یادآور شد: برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با پیشکسوتان و کسب تجربه است.

وی در ادامه به دومین دوره جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان "دوست من کتاب" اشاره کرد و افزود: این جشنواره از آبان ماه سال ۱۴۰۱ آغاز و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

زارعی با تاکید بر اینکه هیأت داوران این جشنواره از اساتید برجسته ادبیات کودکان و نوجوان کشور هستند خاطرنشان کرد: مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب هیأت داوران و از افتخارات ایران اسلامی به شمار می‌روند.

وی جشنواره ملی "دوست من کتاب" را آغازی برای تشکیل یک گروه اندیشه ورز دانست و گفت: به منظور شناسایی استعدادها در این جشنواره شعر و داستان در گروه‌های سنی مختلف از یکدیگر تفکیک شدند.

کمال شفیعی‌مشعوف، دبیر کارگاه آموزشی شعر کودک و نوجوان نیز اظهار کرد: همدان گهواره ادبیات کودک و نوجوان کشور است.

وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها با هدف شناسایی استعدادها باید تداوم داشته باشد گفت: امیدوارم مجموعه داستان و مجموعه شعرهای رسیده به دبیرخانه جشنواره به چاپ برسد.

وی با اشاره به اینکه این مهم به منزله مسیرسازی است متذکر شد: چاپ آثار برگزیده در دستور کار مسئولان باشد.

پس از پایان آیین افتتاحیه کارگاه شعر و داستان در دو بخش جداگانه برای علاقمندان ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد.

گفتی است، آیین اختتامیه دومین جشنواره دوست من کتاب، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در محل سالن فرهنگی هنری ابن سینا همدان برگزار و برگزیدگان این جشنواره معرفی و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

کد خبر 6093592

دیگر خبرها

  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان