Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@16:51:17 GMT

دندان درآوردن باعث اسهال کودک می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۰۳۳۴

دندان درآوردن باعث اسهال کودک می‌شود؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دندان در آوردن به طور کلی با ناراحتی لثه و فک همراه است، دندان در زیر سطح بافت لثه حرکت می‌کند و این منطقه ممکن است کمی قرمز و متورم به نظر برسد. گاهی اوقات یک منطقه پر از مایع شبیه به یک تاول خون ممکن است بر روی دندان در حال درآمدن دیده شود. برخی از دندان‌ها ممکن است زمانی که در حال در آمدن هستند حساس‌تر از دیگران باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دندان آسیا ممکن است به علت سطح بزرگتر خود سبب ناراحتی بیشتر شود.

علائمی که با دندان درآوردن رخ می‌دهد عبارتند از:

لثه در محل دندان قرمز و متورم است.
یاوه سرایی کردن بیش از حد معمول در اکثر نوزادان است.
برخی از نوزادان ممکن است ایرادگیر شوند.
در برخی نیز ممکن است افزایش خفیفی در درجه حرارت بدن (کمتر از ۱۰۱ درجه فارنهایت) یا ۳۸.۳ درجه سانتیگراد رخ دهد.
سرازیر شدن آب از دهان.
بی قراری و یا کاهش خواب به علت ناراحتی لثه.
امتناع از خوردن مواد غذایی به دلیل درد در منطقه لثه.
ایراد گیری که می‌آید و می‌رود.
دست به دهان آوردن.
بثورات خفیف در اطراف دهان به علت سوزش پوست، ثانویه به سرازیر شدن آب بیش از حد.
مالش گونه یا منطقه گوش به عنوان یک نتیجه از درد راجعه در طول درآمدن دندان آسیا.

اسهال ناشی از دندان درآوردن در کودکان، ۳ علت اصلی دارد:

علت اول: در هنگام بیرون زدن دندان از لثه، ترشحات التهابی حاصل از شکافته شدن لثه همراه با شیر مکیده می‌شود و به معده می‌رود. همین اتفاق، شیر را فاسد می‌کند.

علت دوم: قسمت عمده توجه و اهتمام طبیعت بدن کودکان در این شرایط، معطوف به تشکیل و رویش دندان می‌شود و در پی آن هضم غذا هم از روند عادی و همیشگی خودش بازمی‌ماند. درنتیجه هضم نادرست برای کودک اسهال ایجاد می‌کند و او را آزار می‌دهد.

علت سوم: با توجه به درد و التهاب لثه، طبیعت و ارواح و قوا متوجه آن ناحیه می‌شوند و درنتیجه از هضم غذا غافل می‌مانند و کودک را دچار اسهال می‌کنند.

اگر اسهال شدید نیست، نباید از داروی ضداسهال برای بند آوردن آن استفاده کنید، زیرا این مشکل با بیرون زدن و رویش کامل دندان‌ها خودبه‌خود برطرف می‌گردد. اگر اسهال به‌علت وارد شدن ترشحات التهابی از لثه به معده و فساد شیر شکل گرفته باشد، باقی ماندن این مواد در بدن به بیمار شدن کل بدن منجر می‌شود.

چگونه درد دندان درآوردن کودک خود را مدیریت کنیم؟

برای کمک به مدیریت دندان درآوردن کودک خود از این چند راه حل در دندان درآوردن استفاده کنید.
سعی کنید زمانی که کودک درد دارد برای حمایت در دسترس باشید.
ناراحتی کودک خود را با ارائه چیزی سرد برای جویدن (مانند یک لیف حمام مرطوب و یا پستانک سرد یا حلقه دندان درآوردن) کاهش دهید حلقه دندان درآوردن باید به لباس کودک باشد نه در اطراف گردن او، زیرا ممکن گره خورده و باعث خفگی کودک شود.
سعی کنید از اشیاء منجمد که ممکن است سبب یخ زدگی شود استفاده نکنید.
هیچ غذای سختی مانند هویج خام به کودک خود ندهید ممکن است باعث خفگی شود.
سعی نکنید به کودک خود بیسکویت دندان درآوردن بدهید، زیرا ممکن است حاوی مقدار زیادی قند باشد.
هنگام دندان درآوردن لثه کودک خود را با انگشت تمیز، ماساژ دهید، زیرا به ظهور و خروج دندان از شکاف کمک کند.
استامینوفن یا قرص می‌تواند به تخفیف درد و ناراحتی مداوم دندان درآوردن کمک کند، اما با دکتر خود قبل از ارائه هر گونه درمان مشورت کنید.
ژل بدون نسخه، دندان درآوردن که شامل ضد درد موضعی است می‌تواند به کاهش درد کمک کند، اما باید با احتیاط و تنها با نظر یک دکتر استفاده شوند.
التهاب لثه قبل از فوران کامل از تاج دندان ممکن است سبب درد موقت شود، اما معمولا در عرض چند روز فرو خواهد نشست لازم نیست تا پوشش لثه روی دندان برای کمک به پدیدار شدن دندان حذف شود.

روش‌های قدیمی چقدر موثر است؟

بعضی‌ها گردنبند‌های خاصی برای کاهش درد دندان‌درآوردن دارند و می‌گویند اگر آن گردنبند را به گردن کودک بیندازید، هیچ مشکلی نخواهد داشت. باورش کمی سخت است، اما هستند کسانی که از این روش‌ها هم کمک می‌گیرند. در حالی که دکتر صادقیان می‌گوید چنین روش‌هایی هیچ پایه و اساس علمی ندارد و نمی‌تواند صحیح باشد.

گروه دیگری هم هستند که به روش‌های دیگری روی می‌آورند؛ مثلا یک تکه گوشت کباب‌شده یا برشی از لیمو‌ترش را به کودک می‌دهند تا به لثه‌اش بکشد و آرام‌تر شود که این روش هم به گفته دکتر صادقیان صحیح نیست، زیرا ممکن است کودک این مواد غذایی را ببلعد یا خوراکی‌ها آلوده شود و کودک ماده آلوده را به لثه‌اش بکشد. برهمین اساس، وی توصیه می‌کند از ژل‌های نیمه‌متراکمی که با همین هدف ساخته شده استفاده کنید تا این خطرات هم برای کودک پیش نیاید.

این دندان‌ها را به حال خود نگذارید
با خودتان نگویید دندان شیری برای خراب شدن است، باید خراب شود، بیفتد و جای آن دندان اصلی دربیاید. این دندان‌ها هم ممکن است بپوسد، خراب شود و در نتیجه مشکلات بیشتر و بزرگ‌تری برای کودک به وجود می‌آورد.

پس آن‌ها را به حال خودشان رها نکنید و به فکر رعایت بهداشت دندان‌های شیری هم باشید. متخصصان توصیه می‌کنند زمانی که دندان‌های کودک در حال رویش است، با استفاده از دستمالی تمیز و مرطوب لثه‌اش را پاک کنید و زمانی که دندان از لثه بیرون می‌آید هم از یک مسواک نرم و مرطوب که مخصوص کودک است، کمک بگیرید. البته یادتان باشد در این سنین نیازی به استفاده از خمیردندان هم نیست.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دندان درد دندان شیری دندان درآوردن دندان ها کودک خود روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۰۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای

 «از درد دندان نجات‌مان می‌دهد، حالا جواز ندارد که ندارد» پیرمرد که پلمب شدن مطب دندان‌پزشک قلابی را می‌دید، با این جمله اعتراضش را نشان داد. مطب یک دندانپزشک قلابی در بروجرد برای سومین بار پلمب شد، او هر بار با اجاره مکان جدید دوباره مطب تأسیس می‌کند.
فعالیت افراد فاقد صلاحیت در حیطه دندانپزشکی به دلیل فراهم نبودن شرایط بهداشتی و استریل تجهیزات و عدم تخصص و مهارت در امر دندانپزشکی، عوارض و مشکلات جبران‌ناپذیری را برای مراجعین ایجاد می‌کند و همین امر هزینه‌های گزافی روی دست مراجعین می‌گذارد. 
نبود نظارت بهداشتی بر این اماکن موجب رعایت نکردن اصول بهداشتی از سوی این مراکز و انتقال بیماری‌های واگیرداری، چون ایدز و هپاتیت می‌شود. 
پیش از این، رئیس شبکه بهداشت و درمان سلسله از شناسایی و پلمب ۱۲ مرکز غیرمجاز پزشکی و دندانپزشکی در راستای پیشگیری از سرایت بیماری‌های عفونی و حفظ سلامت شهروندان این شهرستان خبر داده بود.
 همچنین معاون درمان شبکه بهداشت و درمان بروجرد هم از پلمب مطب دندانپزشک قلابی بعد از ۲۰ سال فعالیت در یکی از روستا‌های بروجرد پلمب و دستگیری فرد متخلف خبر داده بود.
طبق آمار حدود ۳۰۰ مورد از خدمات دندانپزشکی کاملاً تعرفه دارد، این در حالی است که کمتر از ۲۰ مورد آنها تحت پوشش بیمه است، عدم پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی، باعث می‌شود پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا کند. 
بسیاری از افراد، چون از نظر مالی از عهده ترمیم دندان خود برنمی‌آیند، عطای داشتن دندان را به لقای آن می‌بخشند و آن را می‌کشند یا زمانی مراجعه می‌کنند که درد، امان‌شان را بریده است.
طبق آمار‌های موجود، هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد؛ بالای ۸۰ درصد افراد ۵ تا ۶ ساله به طور متوسط ۵ دندان شیری پوسیده، یا کشیده‌شده یا پرشده دارند. افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، ۱۲ تا ۱۳ دندانِ ازدست‌رفته دارند. در گروه سنی بالای ۶۵ سال نیز بیش از ۵۵ درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده است.
نماینده آبادان با گلایه از گرانی هزینه‌های دندانپزشکی می‌گوید که خدمات دندانپزشکی باید با نگاه پیش‌گیرانه در کشور ارائه شود، اما به دلیل گرانی هزینه‌ها و مشکلات تامین تجهیزات لازم و مواد مصرفی، قیمت بیش از گذشته افزایش پیدا کرده است. 
دریافت تعرفه ارزان توسط دندانپزشکان‌قلابی باعث شده افرادی که اغلب اطلاع کافی ندارند برای خدمات دندانپزشکی به دندانپزشکان قلابی و زیر زمینی مراجعه کنند.
البته رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران معتقد است که کاهش تعرفه‌گذاری خدمات دندانپزشکی می‌تواند خدمات بی کیفیت را به دنبال داشته باشد و دریافت خدمات ارزان قیمت دندانپزشکی به وسیله افراد غیرمجاز منجر به درمان مجدد و افزایش هزینه می‌شود و بهتر است از همان ابتدا به کلینیک‌های دندانپزشکی و مراکز معتبر مراجعه شود.
طبق نظر جامعه دندانپزشکان، راهکار کاهش هزینه دندانپزشکی پیشگیری است، نکته دیگر تمرکز بر بیمه‌های خصوصی است در برخی کشور‌ها بیمه‌ها هزینه‌های درمان دندان را بر عهده گرفته‌اند.
سرمایه گذاری در زمینه آموزش پیشگیری پوسیدگی دندان بهداشت دهان و دندان و از سوی دیگر تشکیل یک صندوق واحد در دولت به منظور خدمات دندانپزشکی می‌تواند مشکلات را کاهش دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • اردوی جهادی دندان پزشکان کشور در شیراز
  • درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • مشارکت دانش آموز آباده‌ای در طرح وارنیش فلوراید تراپی
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟