Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@18:20:42 GMT

شیوع اسهال و استفراغ در کودکان؛ علت بروز علائم

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۶۶۶۹

شیوع اسهال و استفراغ در کودکان؛ علت بروز علائم

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا، رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت با اشاره به اینکه افزایش موارد مبتلا به اسهال و استفراغ بیماری جدیدی نیست،‌ گفت: اسهال و استفراغ‌هایی که در این ایام رخ می‌دهد مقتضی فصلی است که در آن قرار داریم و اینگونه نیست که موارد مبتلا افزایشی شده باشند بلکه به دلیل مقایسه با آمار دو سالِ کرونا و محدودیت‌ها اینگونه به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مریم مسعودی‌فر رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماری جدیدی با عوارض اسهال و استفراغ در کودکان اتفاق نیفتاده است،‌ گفت: به طور معمول اسهال و استفراغ‌ها یک علامتی است که علل مختلف ویروسی، باکتریایی،‌ عفونی و حتی در مواردی مسمومیت داشته باشد. به طور معمول نیز در این فصل از سال گردش ویروس‌های منتقله از آب و غذا که ممکن است باعث بروز اسهال و استفراغ شوند را در جامعه داریم.

وی افزود: طی دوران همه‌گیری کرونا با توجه به محدودیت‌های اعمال شده و کاهش تجمعات و دورهمی‌ها، آمار موارد بیماری‌هایی با علائم اسهال و استفراغ در کشور و همه دنیا کاهش یافته بود ولی اکنون بعد از این که فاز بیماری کرونا تا حدودی کاهش یافته و تجمعات و تماس‌ها شکل گرفته است، می‌توان گفت به شرایط قبل از همه‌گیری بازگشته‌ایم و بیماران علائمی از خود نشان می‌دهند که تابلوی علائم پیشین را دارند. همچنین چون در مدت شیوع کرونا همه کودکان در محدودیت و مراقبت بودند بدنشان به شکل پیش‌فرض این‌گونه طراحی شده است که چون علائمی به عوامل بیماری‌زا نداشتند، ایمنی آنچنانی در برابر بسیاری از میکروارگانیسم‌ها و پاتوژن‌ها نداشتند؛ بنابراین الان با کوچک‌ترین عامل بیماری‌زا، تابلوی بیماری به ویژه در کودکان خود رانشان می‌دهد.

او تاکید کرد: آزمایشاتی که از تعداد بیماری‌های موجود به عمل آمده، نشان نمی‌دهد بیماری جدیدی در گردش باشد. همان عواملی که قبلا هم باعث اسهال‌های حاد در کودکان و سایرین می‌شد اکنون هم در جریان است.

وی افزود: معمولا وقتی میکروارگانیسمی به این شکل و با سرعت در گردش است، می‌توان گفت عفونت ویروسی است که طیف زیادی از ویروس‌ها (روتاویروس‌ها، نوروویروس‌ها و...) را داریم که می‌توانند قابل انتقال از آب و غذا باشند که تابلوی گوارشی دارند. از سوی دیگر حتی دیده شده است که ابتلا به ویروس کووید۱۹ هم می‌تواند خود را با علائم گوارشی نشان دهد، ولی نکته مهم این است که راه پیشگیری از بروز بیماری برای هر نوع از عامل بیماری‌زا مانند یکدیگر است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه عفونت‌های ویروسی معمولا یک شروع مشترک دارند، اظهار کرد: آن دست از بیماری‌هایی که با تابلوی گوارشی خود را نشان می‌دهند عمدتا با ضعف،‌ بی‌حالی و بی‌اشتهایی،‌ تب خفیف، دل‌درد،‌ دل‌پیچه،‌ تهوع و در نهایت اسهال و استفراغ خود را نشان می‌دهد. اسهالی که کودکان در این شرایط دارند آبکی و نسبتا شدید است که حتی ممکن است منجر به کم‌آبی بدن شود. معمولا در این مواقع ویروس از طریق مدفوع دفع می‌شود و اگر بهداشت فردی و بهداشت دست‌ها به درستی رعایت نشود انتقال فرد به فرد آن رخ می‌دهد.

او ادامه داد: در کنار اینکه تشخیص افتراقی در این موارد، اسهال ویروسی است، ما همیشه با اینکه در کشور خود طی چندسال اخیر عملا موردی از وبا نداشتیم و خیلی محدود بوده است،‌ اما نگرانی اصلی ما این است که هر فرد مبتلا به اسهال آبکی از این نظر هم مورد بررسی قرار گیرد تا احتمال ابتلا به وبا حذف شود. مهم‌ترین کاری که باید برای بیمار مبتلا به اسهال و استفراغ انجام شود، جایگزین کردن مایعات بویژه در کودکان است. پیشنهاد ما این است که همزمان با آغاز این علائم در کودکان خانواده در خانه مایع‌درمانی خوراکی را به جز آبمیوه‌های صنعتی آغاز کنند. بهترین چیز محلول ORS است اما می‌توانند از آب، چای،‌ دوغ و... هم استفاده کنند. بیماری که اسهال می‌شود در حال از دست دادن آب و الکترولیت‌ها است و باید به سرعت آب و الکترولیت برایش جایگزین شود.

وی افزود: ضمن آغاز مایع‌درمانی خانگی به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم به مراکز درمانی هم مراجعه کنند. ایجاد کم آبی در بیمار درجات مختلفی دارد. تابلوی اسهال می‌تواند بر اساس نوع و شدتش از یک کم آبی خفیف آغاز شود و تا کم آبی شدید ادامه یابد که سبب اختلال هوشیاری،‌ ضعف شدید و... شود که در این شرایط مجبور به آغاز مایع‌درمانی تزریقی می‌شویم. در صورتی که آب و الکترولیت‌های از دست رفته جبران نشود ممکن است در شدیدترین شرایط می‌تواند منجر به اختلال کارکرد کلیه شود؛ به همین دلیل توصیه ما این است که در صورت بروز علائم مایع‌درمانی و استفاده از محلول ORS به ازای هر باری که کودک دفع مدفوع یا استفراغ دارد، صورت گیرد. در کنار درمان علامتی نمی‌خواهیم بیمار تب بالا یا اسهال خونی،‌ اختلال هوشیاری و حتی دچار تشنج شود که اگر هر کدام از این علائم دیده شد باید به سرعت بیمار را به مرکز درمانی برسانند.

مسعودی‌فر در مورد مدت زمان انتقال بیماری از فرد بیمار به سایرین‌، تصریح کرد: مدت زمان واگیرداری بیماری بسته به نوع پاتوژن متفاوت است. علائمی که ذکر کردیم عمومی است که تعداد زیادی از باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها می‌توانند سبب بروز آنها شوند. معمولا در اسهال‌های ویروسی طول دوره بیماری ۳ تا ۵ روز است اما تا زمانیکه آزمایش مدفوع انجام نشود نمی‌توان به طور دقیق گفت که عامل بروز این علائم چه بوده است. اگر در آزمایش مدفوع نوع میکروارگانیسمی که ایجاد بیماری کرده است، مشخص شود، دقیق‌تر می‌توان در مورد مدت زمان واگیری بیماری صحبت کرد. برای اینکه واگیر این بیماری به حداقل برسد مهم‌ترین پیشنهاد ما بحث رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

او تاکید کرد: بیماری‌هایی که با تابلوی گوارشی مرتبط است با منبع آب آشامیدنی که بیمار استفاده می‌کند و دسترسی به سرویس بهداشتی تمیز هم ارتباط دارد؛ بنابراین چون هرکدام از این میکروارگانیسم‌ها از طریق مدفوع دفع می‌شود باید دفع بهداشتی مدفوع در توالت‌های بهداشتی صورت گیرد و قبل از این که فرد بخواهد غذا مصرف کند و همچنین به محض اجابت مزاج باید دست‌های خود را به دقت با آب و صابون شست‌وشو دهد. خوشبختانه در طول دوران کرونا بر این موضوع تاکید شد و اکثر مردم آن را آموختند. مادرانی هم که پوشک کودک خوردسال‌شان را تعویض می‌کنند باید در حین تعویض پوشک بچه به نکات بهداشتی دقت کنند و پس از اتمام کار دست‌های خود را شسته و از دفع بهداشتی پوشک اطمینان حاصل کند.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، ادامه داد: اگر دفع بهداشتی مدفوع و فاضلاب انجام نشود، حشرات روی این آلودگی‌ها می‌نشینند و باعث انتقال میکروارگانیسم می‌شوند.

وی با تاکید بر اهمیت حفاظت از منابع آبی‌، بیان کرد: آب لوله‌کشی شهری به عنوان یک آب بهداشتی و سالم است، ولی تاکید ما این است که در برخورد با منابع آب آشامیدنی مانند رودخانه،‌ روان‌آب، استخرها و... صرف تماشای ظاهر آن نسبت به سلامت آب اطمینان حاصل نکنند و از هر آبی برای آشامیدن و حتی شست‌شوی ظروف و دست‌ها استفاده نکنند.

او درباره شیوع اسهال و استفراغ در بزرگسالان،‌ گفت: آمار شیوع اسهال و استفراغ فعلی چون با دوران کرونا مقایسه می‌شود، برخی تصور می‌کنند که روند افزایشی داشته است؛ درحالیکه این آمار باید با دوران قبل از کرونا مقایسه شود. آماری که الان داریم نسبت به قبل از محدودیت‌های کرونایی،‌ آمار خیلی بالاتری نیست. از طرفی چون بدن کودکان حساس‌تر است و طی دوره کرونا معمولا مواجهه با عامل بیماری‌زا نداشتند و بدن‌شان ایمنی ندارد، انتظار می‌رود شیوع بیماری در بچه‌ها بیشتر باشد، اما این به معنی عدم ابتلای بزرگسالان به بیماری نیست.

این مقام مسئول تاکید کرد: اصل اقدامات می‌بایست بر اصول پیشگیری و رعایت بهداشت، دقت در استفاده از منابع آبی، دقت در نوع ذخیره مواد غذایی، دقت بر انتخاب صحیح مواد غذایی که پخته نمی‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند و ... انجام شود. پس از انجام این موارد تاکید نهایی بر انجام اقدامات درمانی به موقع است تا بیمار دچار عوارض حاد ناشی از کم‌آبی نشود.

مسعودی‌فر همچنین تاکید کرد: خواهش اصلی ما از خانواده‌ها این است که به صورت خوددرمانی،‌ درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها را در خانه آغاز نکنند. متاسفانه گاهی در میان مراجعه کنندگان می‌بینیم که پیش از مراجعه به پزشک از آنتی‌بیوتیک‌های خانه استفاده کردند و بعد که دیدند علائم بهبود نیافته با علائم ناشی از کم آبی به پزشک مراجعه کردند. برای عفونت‌های ویروسی که شایع‌ترین اسهال‌ها را رقم می‌زند آنتی بیوتیک‌ها هیچ تاثیری نداشته و حتی سبب ایجاد مقاومت میکروارگانیسم‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود که حتی در زمانی که بیمار نیاز به آنتی‌بیوتیک دارد دیگر اثربخشی مناسب نخواهد داشت.

وی افزود: برخی خانواده‌ها نیز به اشتباه داروهای کاهنده حرکت دستگاه گوارش را مصرف می‌کنند تا اسهال بیمار کم شود که این داروها هم عوارض خود را دارند و نباید به شکل خودسرانه مصرف شوند؛ چون اینها هم عوارض خود را بر دستگاه گوارش خواهند گذاشت. تنها اقدامی که در خانه برای بیمار مجاز تلقی می‌شود،‌ مایع درمانی است تا بیمار دچار کم‌آبی نشود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی فتح خرمشهر متروپل آبادان کودکان بیمارستان اسهال یارانه ارز 4200 تومانی سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی فتح خرمشهر متروپل آبادان اسهال و استفراغ منتقله از آب آنتی بیوتیک ها مایع درمانی بیماری زا ویروس ها دست ها کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۶۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حس خوب حمایت

محوطه بیمارستان شلوغ است و پر سروصدا؛ صدای گریه، خنده، بازی و البته همهمه. یکی بچه به بغل نشسته و دیگری از فرط خستگی روی صندلی‌ها خوابش برده، یکی شیشه شیر به دست است و دیگری جغجغه، هر از گاهی هم صدای اپراتور شنیده می‌شود: نوبت شماره ۲۱۵ متخصص اطفال.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: اینجا هر کس داستانی دارد مرکز طبی کودکان قریب همیشه شلوغ است. اما فضا با گذشته قدری تفاوت دارد و آن به خاطر امیدی است که با رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال در قلب والدین قوت گرفته است و بر زبانشان این طور جاری می‌شود: خدا خیرشان دهد، اگر این طرح نبود حالا درگیر جور کردن هزینه هم بودیم، نگرانی مان را کم کرده‌اند، هر کسی این تصمیم را گرفته، خدا خیرش بدهد...» و این امید مثل بخشنامه رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی، فقط شامل کودکان زیر هفت سال نمی‌شود.

این امید آینده‌ای روشن‌تر را ترسیم می‌کند چون بخشنامه پیامی نانوشته هم دارد: اینکه حواسمان به مردم هست و تا جایی که بتوانیم برای رفع مشکلات تلاش می‌کنیم و اینکه، این اقدام این نوید را می‌دهد که اتفاقات بهتری در حوزه بهداشت و درمان خواهد افتاد، نویدی که دل‌های مضطرب و نگران همراهان بیماران کم‌سن و سال را اندکی آرام می‌کند، دست‌کم از باب هزینه و به دیگران تصویری خوشایند می‌دهد، از باب اینکه حامی‌ای هست و آینده‌ای روشن تر...
بر اساس این بخشنامه، درمان کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه در تمام مراکز دولتی سراسر کشور رایگان است.
حسین آقا، پدر یاسین - کودکی که دچار نقص سیستم ایمنی بدن است- با لهجه زیبای اصفهانی‌اش می‌گوید: «برای درمان یاسین به تهران آمده‌ایم. برای ۱۵ روز بستری فقط دو میلیون تومان از ما گرفتند که آن هم برای هزینه‌های همراه بیمار بود. فکر می‌کردم با وجود بیمه پایه حداقل باید ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان پرداخت کنم که خدارا شکر فقط دو میلیون گرفتند.»
یاسین چهارساله در محوطه حیاط مرکز طبی کودکان قریب کنار مادرش بازی می‌کند. پدرش می‌گوید: «درمان یک طرف، هزینه هایش یک طرف دیگر. اگر حمایت‌های دولت نبود با این شرایط مالی شرمنده بچه‌ام می‌شدم.»

محوطه بیمارستان شلوغ است و پر سروصدا؛ صدای گریه، خنده، بازی و البته همهمه. یکی بچه به بغل نشسته و دیگری از فرط خستگی روی صندلی‌ها خوابش برده، یکی شیشه شیر به دست است و دیگری جغجغه، هر از گاهی هم صدای اپراتور شنیده می‌شود: نوبت شماره ۲۱۵ متخصص اطفال.

در میان ازدحام جمعیت اورژانس، افرادی با لباس‌های محلی به چشم می‌خورند که برای درمان کودکشان از شهر و دیارشان به این مرکز آمده‌اند.
مادری، دختر حدوداً سه ساله‌اش را روی لبه پنجره نشانده است و خوراکی به او می‌دهد تا آرام شود. ورم بزرگی زیر گلوی بچه است. می‌گوید: «چند روز است که انگار کیست عفونی در گلویش ایجاد شده، به ما گفته‌اند باید به مرکز طبی کودکان بیاییم.از صبح اینجا هستیم.» درباره هزینه درمان می‌گوید: «خیلی خوب است که دولت به فکر مردم است. حداقل دیگر گرفتار جور کردن هزینه نیستیم. این از فشارهای درمان کم کرده است. اما اگر نحوه ارائه خدمات را بهتر کنند و روند درمان را هم سرعت دهند عالی می‌شود.»
چند صندلی آن طرف‌تر خانمی میانسال با چادر مشکی و تسبیح به دست زیر لب ذکر می‌گوید. نزدیکش می‌شوم و سر صحبت را باز می‌کنم. می‌گوید: «خواهرم بچه‌اش را آورده اینجا. یک سالش است. عکس و آزمایش گرفته‌اند. خیلی می‌ترسم، خداکند چیزی‌اش نباشد.» درباره هزینه درمان می‌گوید: «از ما فقط کد ملی خواستند. اما مسئول صندوق گفت چون بچه زیر هفت سال است انگار رایگان درمی آید. خدا خیرشان دهد. وگرنه معلوم نبود چقدر باید هزینه می‌کردیم. علاوه بر شرایط بچه و استرسش، از صبح دلم شور هزینه را هم می‌زد.»
 
هزینه دو میلیاردی بیمارستان
دکتر رضا شروین بدو، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان قریب به «ایران» می‌گوید: «طرح درمان رایگان کودکان زیرهفت سال از ابتدای سال ۱۴۰۳ برای بیماران ایرانی که تحت بیمه پایه باشند در این مرکز درمانی اجرایی می‌شود. این طرح خدمات بستری و خدمات سرپایی منهای دارو را شامل می‌شود.»
وی ادامه می‌دهد: «اجرای این مصوبه برای این بیمارستان ماهانه حدود دو میلیارد تومان هزینه دارد که دولت آن را پوشش می‌دهد.»
 
۷۰ درصد کودکان مشمول می‌شوند
دکتر شمس‌الله نوری‌پور، فوق تخصص نوزادان و رئیس بیمارستان کودکان مفید تهران در گفت‌وگو با «ایران» ضمن اشاره به اجرای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال از زمان ابلاغ این طرح بیان می‌کند: اسفند ماه سال گذشته طرحی برای درمان رایگان بیماران زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی از سوی وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی به مراکز درمانی دولتی ابلاغ شد تا روند درمان برای این کودکان به خاطر ناتوانی والدین در پرداخت هزینه متوقف نشود.
وی ادامه می‌دهد: اغلب کودکانی که به بیمارستان مفید مراجعه می‌کنند دارای بیماری‌های پیچیده هستند که باید مراحل درمانی و تشخیص تخصصی را پشت سر بگذارند. این امر مستلزم پرداخت هزینه‌های بالایی است. گاهی نیاز است کودکان بارها در بیمارستان بستری شوند. این موضوع هزینه بالایی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کرد و گاه باعث می‌شد به خاطر شرایط مالی خانواده، روند درمان کودک به طور کامل طی نشود. این طرح اجرا شد تا کودکان زیر ۷ سال بدون پرداخت فرانشیز بیمار با داشتن پوشش بیمه پایه از خدمات رایگان بیمارستان‌های دولتی بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به اینکه سن بالغ بر ۷۰ درصد بیمارانی که به بیمارستان کودکان مفید مراجعه می‌کنند، زیر ۷ سال است، می‌گوید: این طرح حدود دو سوم جمعیت مراجعه کنندگان به بیمارستان‌های کودکان را پوشش می‌دهد. به طوری که تا کنون ۹۵۰ کودک از خدمات بستری و نزدیک به سه هزار کودک از خدمات سرپایی مشمول این طرح، استفاده کرده‌اند.
دکتر نوری‌پور با بیان اینکه خدمات زیبایی، درمان بیماری‌های صعب‌العلاج و مصدومیت ترافیکی شامل این طرح نمی‌شود، توضیح می‌دهد: کودکانی که نیاز به جراحی‌های زیبایی دارند مشمول این طرح نمی‌شوند. همچنین دو گروه دیگر هم بسته‌های حمایتی جدا دارند و به همین دلیل مشمول طرح رایگان کودکان زیر ۷ سال نمی‌شوند.

پرداخت فرانشیز  از سوی دولت
به گفته او، از ابتدای اجرای این طرح در بیمارستان مفید، ماهانه بالغ بر پنج و نیم میلیارد تومان که باید به صورت فرانشیز و نقدی از بیماران دریافت می‌شد، دریافت نشده است.
این فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه هر طرحی برای پایداری نیاز به حمایت دارد، می‌گوید: علیرغم حمایت‌های وزارت بهداشت، لازم است بیمه‌های پایه هم پای کار باشند و هزینه‌های مرتبط به مراکز درمانی را بموقع پرداخت کنند و برای اجرای بهتر طرح، پرداختی به بیمارستان‌های کودکان را در اولویت قرار دهند.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی مفید با اشاره به هزینه‌های پرداختی از سوی خانواده‌ها اذعان می‌کند: برخی از کودکان برای گذراندن مراحل درمان باید از تخت‌های ICU استفاده کنند که هزینه این تخت دو میلیون تومان است. اگر نیاز به جراحی و... باشد مبلغی که خانواده باید متقبل شود، بسیار سنگین خواهد بود. با طولانی شدن روند درمان، پرداختی‌ها هم بیشتر می‌شود. به عبارتی با وجود بیمه پایه باز هم خانواده باید مبالغ بالایی هزینه کند. با اجرای این طرح در دولت سیزدهم، روند درمان برای خانواده کودکان زیر ۷ سال تسهیل شده است و آنان به غیر از درمان کودکانشان دغدغه دیگری نخواهند داشت.

از هر سه کودک در اورژانس، یک نفر بستری می‌شود
دکتر نوری با اشاره به تعداد مراجعه‌کنندگان به بیمارستان مفید، می‌گوید: به صورت روزانه در اورژانس حدود ۳۵۰ بیمار پذیرش می‌شوند و کلینیک‌های تخصصی و فوق تخصصی در شیفت‌های صبح و عصر پذیرای حدود ۳۵۰ بیمار هستند. این درحالی است که گاهی با شایع شدن بیماری در کشور بویژه در فصول سرد سال، تعداد مراجعه‌کنندگان به ۱۰۰۰ بیمار در روز هم می‌رسد.
وی با اشاره به شرایط کودکانی که به بیمارستان مفید مراجعه می‌کنند، می‌گوید: در ۹ ماه سال گذشته، حدود ۷۸ هزار مراجعه کننده داشتیم که از این تعداد ۲۶ هزار بیمار در اورژانس بستری شدند. این امر نشان می‌دهد شدت بدحالی کودکان مراجعه کننده به این بیمارستان بسیار بالاست به طوری که از هر سه بیمار بخش اورژانس، یک بیمار بستری می‌شود. با توجه به آمارهای موجود در بخش‌های بیمارستان مفید ماهانه حدود ۱۵۰۰ بستری در بخش‌های فوق تخصصی داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • حس خوب حمایت
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم